Gouwkamp
De Gouwkamp Beelden Informatie Bereikbaarheid Fotoalbums Links Contact
 
 
Open tuin

In 2001 besloten de eigenaren, Ruth van der Hilst en Aar Krommenhoek hun tuin in Den Ilp open te stellen gedurende een drietal weekends in de zomer. Voor 2013 werd een nieuwe formule bedacht voor de openstelling: “Een Tiendaagse” Nu, in de zomer van 2017, vindt weer zo’n Tiendaagse plaats.
Nog steeds met hetzelfde doel.

Bezoekers kunnen genieten van de creatie van een natuurlijke tuin met veel bloemen, bomen, weitjes en schuilplaatsen voor dieren. Tijdens de openstelling is er een expositie van beelden uit vooral Afrika. Deze zijn gekocht op basis van “fairtrade”, bijna altijd direct van de kunstenaar. De beelden worden verkocht tegen gunstige prijzen.

Zo worden een aantal doelen bereikt: arbeid en inkomen voor een aantal kunstenaars in enkele Afrikaanse landen. Laagdrempelige mogelijkheid om bijzondere kunst en kunstnijverheid te kopen. Kennis te maken met een speciale manier van tuinieren. En niet in de laatste plaats wordt er geld “verdient” om projecten te ondersteunen. Er wordt gewerkt vanuit een speciaal daarvoor opgerichte stichting “De Gouwkamp”.

Deze naam is gevonden op een oude landkaart waar het tuinerf, gelegen op een (schier)eilandje, deze naam draagt. Het betekent de toegangsweg (gouw) tot het niet uitgegraven veen (kamp).