Gouwkamp
De Gouwkamp Beelden Informatie Bereikbaarheid Fotoalbums Links Contact
 
 
De tuin nu

De tuin bestaat uit een aantal compartimenten met plantperken en gazons. Een natuurlijke vijver vormt een belangrijk onderdeel, met daaromheen plantenborders en bomen. In de borders staat een uitgebreid assortiment vaste planten, afgewisseld met verschillende soorten struiken. De planten zijn dicht tegen elkaar aangezet, zodat ongewenste groei weinig kans heeft.

Dicht bij het huis is een kleine vijver gegraven met een klein waterloopje, er omheen staan een aantal vleesetende planten.
De tuin blijkt bijzonder in de smaak te vallen bij vlinders, vogels, egels en hazen.

Een tuin is altijd in beweging… in de afgelopen jaren vonden er grote en kleine veranderingen plaats. Soms vonden die ontwikkelingen plaats door flink in te grijpen, maar vaak ook deed en doet de natuur haar eigen zin. Zo moesten op een gegeven moment een aantal bomen weggehaald worden vanwege ouderdom. Soms hadden we een strenge winter waardoor veel struiken en planten sneuvelden. Zo’n gebeurtenis biedt nieuwe kansen… enkele grote plantperken werden opgeheven en grasveldjes werden vergroot. Daarmee werd het doorzicht verruimd en ontstond een mooier vergezicht op het achterliggende veld. In 2016 is er veel gesnoeid en is een aantal bomen weggehaald. Dit heeft veel licht gebracht in de tuin. Ook zijn er een aantal nieuwe bloemvariaties geplant.

Een rustige winter betekent een rustige tuin, tenzij de tuinier onrustig wordt… zo zijn er altijd weer ingrepen om nieuwe en bijzondere planten een plek te geven.