Gouwkamp
De Gouwkamp Beelden Informatie Bereikbaarheid Fotoalbums Links Contact
 
 
Geschiedenis tuin

In 1992 stond er een oud boerenhuis met grote hooischuur, stallen en veel brandnetels. Verschillende gebouwen moesten worden afgebroken in verband met instortingsgevaar. Na ontginning van de grond werd een eerste gedeelte van de tuin aangelegd. Op het achterste deel stonden veel hoge wilgen en fruitbomen. Een aantal wilgen moest, ook wegens gevaar voor omvallen, weggehaald worden. Enkele konden worden gered door flink te snoeien.

Elk jaar werd een stukje wildernis overwonnen. De tuin is naar eigen ontwerp en intuïtief aangelegd, waarbij rekening is gehouden met de bestaande situatie van de grote wilgen, fruitbomen en de aangrenzende sloot. Na zeven jaar was de tuin “volwassen”.

In 2001 werd de tuin voor het eerst opengesteld.

In de jaren daaropvolgend was de tuin een aantal weekends geopend tijdens de zomer. In 2012 waren er geen open tuin dagen, deze periode werd gebruikt om de tuin flink op de schop te nemen.

2013 was een experiment van een tiendaagse open tuin. Dat is goed bevallen. Ook in 2014 en 2015 is de tuin 10 dagen opengesteld.

In de winter van 2016 is weer stevig gesnoeid. De tuin is niet open gesteld vanwege te veel privé activiteiten. De zomer van 2017 wordt het 15e jaar dat de tuin open gaat. Wellicht is dit ook de laatste keer ?